Hvorfor vakummaskin

Det er flere grunner til å skaffe seg vakumpakker til kjøkkenbruk.  Den opplagte er å forlenge holdbarheten på ting du har liggende i kjøleskapet.  Har du lapskausrestene i en vakumboks og suger ut luften så holder den gjerne en uke, men det er så mye mer den kan brukes til. 

Her kjøper du vakumpakkere

Bokser til vakumpakker

Du kan bruke vakumbokser som matbokser så holder skolematen seg mye friskere. Du kan pakke kraft og andre væsker du vil ta vare på i vakum og ha det i fryseren eller du kan sette vakumpropp i den dyre flaska med olivenolje.

Pakker du kjøttet i vakumposer før du fryser det kan de ligge inntil 5 ganger lengre før det får fryseskader og pakker du fet fisk som makrell og laks på denne måten før du fryser den økes holdbarheten.  Dessuten tar ting mindre plass i fryseboksen når det er under vakum.Vakumpakker kjøp på nett

Vakumpakker kan også brukes direkte som ett redskap i selve matlagingen.  Vakumpakker du ett kjøttstykket med marinade i pakken marineres det utrolig mye fortere (og marinaden går lengre inn) p.g.a. trykket.

Du kan også varme opp vakumpakkede kjøttsykker i varmt vann før du steker det, da blir det plutselig enkelt å oppnå riktig kjerneteperatur på steiken uten at den blir svidd og tørr på utsiden.  (dette er det skrevet tykke bøker om søk på “Sous Vide” hos bokkilden), og du får “maskiner” eller kar om du vil som denne som er termostatstyrt og holder perfekt temperatur på vannet.

Dersom du har lyst til å prøve prinsippet, kjøper du en porsjonspakket biff og legger pakken i varmt vann fra springen i 8-10 minutter før du salter og peprer og steker den kjapt slik at den får stekeskorpe.

Vakumpakket kjøtt vil også mørne kontrollert. D.v.s. du kan dele opp f.eks. viltet før det er ferdigmørnet, vakumpakke det og la det mørne i vakum.

Her kjøper du vakumpakkere